Wie


Be Bio Base is een gemeenschap die werkt aan oplossingen en toepassingen om de transitie naar een bio base maatschappij en kringloopeconomie mogelijk te maken


Het team


Tom

______________________________________________


Tom Anthonis is de bezieler, oprichter en voorzitter van Be Bio Base v.z.w. geïnspireerd door de natuur.


Tom is van opleiding Bio-ingenieur, bosbouw en houttechnologie. Hij begon zijn loopbaan bij de Koninklijk Belgische Bosbouwmaatschappij te Brussel. Een ledenvereniging die zijn leden bijstaat in het beheer van hun bossen met voorlichting, excursie en belangenbehartiging bij de overheden. Later werd hij er verantwoordelijk voor de Vlaamse tak, Landelijk Vlaanderen, vereniging van land-, bos- en natuureigenaars. Hij zetelde in tal van advies- en overlegorganen o.a. Vlaamse Hoge Bosraad, MinaRaad. Hij was ook expert in de bossenwerkgroep van de European Landowners Organisation. Hij leerde het reilen en zeilen op het platteland kennen zowel in Vlaanderen, België als Europa.

Duurzaamheid, natuurlijk en verantwoord beheer vormen de basis voor zijn leidraad naar de leden en de overheid. Hij stond aan de wieg van het PEFC certificatie van verantwoord bosbeheer, was bestuurslid bij Paper Chain Forum een voorlichtingsorganisatie die de relatie tussen bos, hout en papier belicht.


In 2010 werd hij werkzaam bij de Universiteit Gent op het labo van Professor Wim Soetaert en kan er zich verdiepen in de biotechnologische omzetting van biomassa in tal van producten van bioplastic, biobrandstof tot chemische biomoleculen die als  bouwsteen kunnen gebruikt worden in de farma- en cosmetica industrie. Met een gedreven team breiden ze de activiteiten van Ghent Bio Economy Valley uit en zetten Gent op de kaart als speerpunt in de industriële biotechnologische ontwikkelingen. Hij was er actief in projecten rond biomassastromen, biobrandstoffen en biochemische omzetting van biomassa. Hij doorkruiste de EU van Noord tot Zuid en begeleide een Vlaamse missie naar de World Future Energy Summit in Abu Dhabi.


Inmiddels trok hij terug naar de schoolbanken om een postgraduaat Innovatie en creativiteit te volgen aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Het eindwerk monde uit in de oprichting van Be Bio Base v.z.w. De kerntaken zijn de diversiteit van biomassa als duurzame,  hernieuwbare maar vooral natuurlijke  grondstof onder de aandacht brengen als basis grondstof voor de overgang naar de bio base maatschappij.


Be Bio Base v.z.w. wil hiervoor wereldwijd projecten opzetten en steunen die deze grondstoffen produceren en duurzame kringlopen opzetten voor bio base toepassingen.

Be Bio Base v.z.w. richt zich zowel tot de particulier die duurzame projecten wil steunen als bedrijven die willen inzetten op duurzaam ondernemen. Be Bio Base v.z.w. begeleidt hen hierin en gaat na welke rol biomassa hierbij kan spelen en biedt de mogelijkheid aan de bedrijven mede te investeren in duurzame agroforestryprojecten.

Be Bio Base v.z.w. kan beroep doen op een breed netwerk van organisaties en personen om deze opdrachten te verwezenlijken.
Marijke De Brabander  is van opleiding Licentiaat in de Rechten en ging aan de slag in de verzekeringswereld.

Ze houdt van reizen, lekker eten en vindt rust en relaxatie in yoga. In het gezin is ze de spilfiguur naast haar echtgenoot en drie tienerkinderen.

Haar grote  passie is fotografie. Ze is geïntrigeerd door de zoektocht naar de juiste compositie, het spel van het licht, het samenspel van object met zijn omgeving.  De gulden snede is voor haar geen onbekend begrip.


Ingrid De Brabander, Laborant in een Antwerps Ziekenhuis. Ze heeft een fascinatie voor het kleine, de bacteriën, virussen, microben. Ze weet als geen ander dat nauwkeurigheid en zorgvuldigheid cruciaal zijn bij het uitvoeren van de testen om de artsen toe te laten een adequate diagnose te stellen.

Ingrid gelooft sterk dat er naast dit leven nog iets meer moet zijn en is geboeid door zowel de oude Keltische gebruiken als de leer van Boeddha. Kortom Ingrid gaat steeds op zoek naar het goede zowel in het dagelijkse leven, de natuur als in haar werk. Het is fascinerend te zien hoe zowel bij de Kelten als in de leer van Boeddha het respect voor de natuur als bijna vanzelfsprekend is. De baseline van Be Bio Base v.zw. is dan ook ‘Geïnspireerd door de natuur’.Nog maar tachtig lentes jong en nog vol levenslust. Naast een warm gezin met vier kinderen, waarvan ik er ééntje ben, was ze een hard werkende zelfstandige pedicure met een bloeiende praktijk. Rusten staat niet in haar agenda. Stil zitten zeker niet. Zaken doen des te meer. Toen ze haar zaak overliet werd ze actief op de parochie en was ze verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in de parochiezaal, van aankoop van drank, maaltijden, feestjes, uitnodigingen, planning…. Daarnaast vindt ze nog altijd de tijd voor haar zes kleinkinderen, legt ze iedere maandagnamiddag haar kaartje en gaat ze nog steeds naar de Engelse les.David Vincent is directeur van Arbolivia UK en de drijvende kracht achter het project in de UK en samen met zijn collega John Fleetwood de grondleggers van een ethisch investeringsfonds.

David is afgestudeerd aan de Universiteit van Sheffield, een voormalige leraar en financieel adviseur met 12 jaar ervaring in bosbouwinvesteringen. Hij begon te werken met Sicirec Bolivia in 2008 en sinds die tijd heeft rijke ervaring met het werken in Bolivia, tropische bosbouw en landbeheer waarbij kleine boeren centraal staan en heeft tevens de nodige expertise verworven omtrent de vrijwillige koolstofmarkt.

Hij is ook betrokken geweest in bosbouw- en agro-bosbouw projecten in Brazilië, Peru en het Verre Oosten. David heeft ervaring met het ontwerpen en het bevorderen van bosbouw en agrobosbouw investeringen in het Verenigd Koninkrijk.Katrien Anthonis is mijn oudere zus en runt al jaren een succesvol schoonheidssalon. Tijdens haar schaarse vrije tijd kan je haar samen met haar man terugvinden op de golfbaan. Een passie waar ze volledig tot rust kan komen te midden van het groen en de natuur. Katrien heeft al bijna alle hoeken van de wereld af gereisd en heeft dus een zeer brede kijk op het leven en de wereld. Net dit heeft haar geïnspireerd een actief lid te worden van de Soroptimisten Gent Scalidys om samen met een groep gelijkgezinde vrouwen zich samen te kunnen inzetten voor een beter lot van alle vrouwen in de wereld.Steven Martens, Licentiaat psychologie. Steven is gehard door het leven, een doorbijter met een enorme levenslust. Hij richt een succesvol consultingbedrijf op en reist de wereld rond om zowel kleine als grote bedrijven bij te staan in hun strategische keuzes, veranderingsmanagement, aanwervingen…. De laatste jaren neemt hij wat gas terug in het bedrijf en kan vertrouwen op zijn vennoten en medewerkers. Hij kan zich toeleggen op een nieuwe passie, lesgeven aan de Arteveldehogeschool te Gent.  Zijn jarenlange bedrijfservaring in bedrijfskunde, veranderingsmanagement en evenementorganisatie doorgeven aan een volgende generatie

Een stevige leerschool : fouten maken mag, openheid is geen zwakte, angst mag niet regeren, het onbekende kan een opportuniteit zijn, hulp vragen is blijk van pro activiteit, geef om te oogsten. Investeer in jezelf en anderen.
Drie Vansteenkiste is bio-ingenieur Bosbouw en houttechnologie. Dries was jarenlang verbonden aan Woodlab, het labo van Prof Joris Van Acker aan de Universiteit Gent.

Dries is een gedreven onderzoeker met een grote rekenkracht. Hij is een expert in korte omloophout, biomassaproductiemodelen, houtanalyse, agroforestry, LCA van biomassaketens. Hij begeleide tal van onderzoeksopdrachten rond bos, hout en biomassa. Hij richtte zijn eigen bedrijf op IYI dat zich toelegt op advies met betrekking tot biomassa, bos, en hout. Hij is adviseur bij het Green Earth Fund, een fonds dat zich toelegt op duurzame bosbouwprojecten wereldwijd.

Momenteel is hij lector verbonden aan de Hogeschool Gent, vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie waar hij de brugfiguur is tussen de biomassa en de bio base toepassingen in de industrie.
Samen voor een duurzame bio base maatschappij

Be Bio Base leden helpen leden

Het goede doel met een meerwaarde

Uw Investeringsgift is geven om te investeren in het duurzaam produceren van biomassa als  hernieuwbare natuurlijke grondstof uit landbouw en bosbeheer

Be Bio Base v.z.w

Geïnspireerd door de natuur


© Copyright.

All Rights Reserved.

Contact


info@bebiobase.be

tom@bebiobase.be

Skype & Whatsapp

VOLG ONS OP


Facebook

Vimeo

Adres


Martelaarslaan 355

9000 Gent

Belgium