MVO

MVO & bedrijven

______________________________________________


BE BIO BASE begeleidt u in uw traject naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzame winst

______________________________________________

Duurzaam produceren hoeft al lang geen kost meer te zijn. Integendeel  Be Bio Base helpt u de juiste keuze maken waardoor u niet alleen duurzaam kan ondernemen, maar tevens kosten kan besparen en  zo uw bedrijf effectiever kan worden beheerd  en duurzaam ontwikkeld. Een deel van uw 'winst' kan u als investeringsgift injecteren in de duurzame projecten van Be Bio Base.


Als bedrijf zijn er dus volgende voordelen :


  • Be Bio Base begeleidt u in uw duurzaamheidstraject
  • U maakt deel uit van het Be Bio Base netwerk. Het biedt u de kans ervaring en deskundigheid uit te wisselen met gelijkgezinnenden en mogelijk nieuw boeiende samenwerkingsverbanden uit te werken
  • U kan mede investeren in duurzame agroforestry projecten om natuurlijke hernieuwbare grondstoffen te produceren. Bovendien is elk project een hefboom in de sociale ontwikkeling van een lokale gemeenschap. Een mogelijke meerwaarde is de beloning.


Als Expertisecentrum kan Be Bio Base beroep doen op een ruim netwerk van specialisten in diverse vakgebieden om bedrijven en overheden te begeleiden in hun duurzaamheidsprojecten. Dit kan zeer punctueel zijn, maar de kracht van Be Bio Base zit hem net in het netwerk. Hierdoor kunnen we telkens op zoek gaan naar het meest geschikte duurzaamheidstraject.


Be Bio Base stimuleert ook de samenwerking tussen bedrijven om zo nog effectievere trajecten te kunnen opzetten.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn gelukkig geen onbekende meer in het bedrijfsleven. Vaak leiden dergelijke trajecten tot kostenbesparingen en hogere omzetten.


Be Bio Base biedt hier de opportuniteit om een deel van die ‘opbrengst’ te investering in duurzame biomassaprojecten d.m.v. de investeringsgift.


De investeringsgift is geven om te investeren.


Be Bio Base zet elke gift om in een investering of microkrediet om agroforestry projecten op te starten die duurzame natuurlijk hernieuwbare biomassa produceren in landbouw en bos. Uw gift kan als investering dus een meerwaarde op kapitaal opbrengen, maar het heeft in elk geval wel de opstart mogelijk gemaakt van duurzame biomassaprojecten. Er is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle betrokken. De ontvanger betaalt terug, de gever heeft een risico op een meer- of minopbrengst.

Ga voor een Bio Base bedrijf

______________________________________________

Biomassa voor een bio base maatschappij. Be Bio Base gaat samen op zoek welke de optimale bio base toepassingen zijn in uw bedrijf. Bovendien wordt u lid van ons netwerk. Samenwerking en kennisdeling werken verrijkend.

Bio Base legt de koppeling tussen duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en investeren in duurzame biomassaprojecten.

contact

______________________________________________

 
 
 
 
 
 

Diensten

______________________________________________

Be Bio Base v.z.w

Geïnspireerd door de natuur


© Copyright.

All Rights Reserved.

Contact


info@bebiobase.be

tom@bebiobase.be

Skype & Whatsapp

VOLG ONS OP


Facebook

Vimeo

Adres


Martelaarslaan 355

9000 Gent

Belgium